current views are: 1

10 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση14:40

Ακυρώθηκαν 140 πτήσεις της Lufthansa

Περίπου 140 πτήσεις αναγκάστηκε να ακυρώσει σήμερα η Lufthansa. 

Δημοσίευση 14:40’
αρθρο-newpost

Περίπου 140 πτήσεις αναγκάστηκε να ακυρώσει σήμερα η Lufthansa. 

Περίπου 140 πτήσεις αναγκάστηκε να ακυρώσει σήμερα η Lufthansa, λόγω της της 8ωρης στάσης εργασίας (από τις 11:00 έως τις 19:00 ώρα Ελλάδος) που είχαν εξαγγείλει ότι θα πραγματοποιήσουν οι πιλότοι στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Οι ακυρώσεις επηρέασαν 15.300 επιβάτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας, η ζημιά από τις απεργίες που έχουν πραγματοποιήσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι πιλότοι του συνδικάτου Vereinigung Cockpit, θα ανέλθει σε περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ.

Η συνδικαλιστική ένωση δήλωσε έτοιμη να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις, εάν δεν γίνουν αλλαγές στο πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης που είχε υποσχεθεί η Lufthansa.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις. Πρέπει να εξετάσουμε την προσφορά, ωστόσο είμαστε ευτυχείς που ο εργοδότης φαίνεται να υποχωρεί ελαφρώς», δήλωσε ο Μάρκους Βαλ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου. «Για εμάς το πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης είναι πολύ σημαντικό», είπε. «Οι πιλότοι χρειάζονται το πρόγραμμα αυτό σε περίπτωση που αισθάνονται πως δεν είναι πλήρως σε θέση να αντεπεξέλθουν στη δουλειά τους.

Η αεροπορική εταιρεία υποστηρίζει ότι καθώς ο μέσος όρος ζωής αυξάνεται και σε συνδυασμό με μια πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία οι πιλότοι μπορούν να εργάζονται έως τα 65, το πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης δεν είναι πλέον απαραίτητο.

«Δεν είναι δυνατόν τα συνδικάτα να παραλύουν το σύνολο της εταιρείας», δήλωσε ο Τόμας Κλούερ, στέλεχος της Lufthansa στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Οι πιλότοι είχαν πραγματοποιήσει μια κινητοποίηση στα τέλη του Αυγούστου στη θυγατρική της Lufthansa, τη Germanwings, την οποία ακολούθησε μια ακόμη στην Φραγκφούρτη την περασμένη εβδομάδα.


σχετικα αρθρα