Προειδοποιήσεις απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον σχετικά με το επερχόμενο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, λέγοντας πως θα ήταν «συντετριμμένος» εάν οι κάτοικοι επιλέξουν την ανεξαρτησία. 

Σύμφωνα με τις πρόσφατες μετρήσεις, το «ναι» κερδίζει έδαφος και μάλιστα μία από αυτές, του ινστιτούτου YouGov, έδειξε ότι για πρώτη φορά προηγείται, με ποσοστό 51%.

«Ενδιαφέρομαι περισσότερο για τη χώρα μου παρά για το κόμμα μου» είπε ο Κάμερον κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης που πραγματοποίησε στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας Scottish Widows στο Εδιμβούργο και προσέθεσε: 

«Ενδιαφέρομαι πάρα πολύ για αυτήν την εκπληκτική χώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο που χτίσαμε όλοι μαζί. Θα με συνέτριβε εάν αυτή η οικογένεια των εθνών που συγκροτήσαμε διαλυθεί».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός προειδοποίησε ταυτόχρονα ότι μια νομισματική ένωση με μια ανεξάρτητη Σκωτία δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει, τονίζοντας ότι αν οι Σκωτσέζοι επιλέξουν την απόσχιση, το Λονδίνο δεν πρόκειται να μοιραστεί μαζί τους τη στερλίνα.

Ο Κάμερον υπογράμμισε επίσης ότι το δημοψήφισμα της επόμενης εβδομάδας δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ευκαιρία για να εκφράσουν κάποιοι τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στην κυβέρνηση

«Νομίζω ότι ορισμένοι το αντιμετωπίζουν σαν τις βουλευτικές εκλογές: ότι παίρνεις μια απόφαση και πέντε χρόνια αργότερα μπορεί να αλλάξεις γνώμη αν βαρέθηκες με τους Τόρις, τους δίνεις μια κλωτσιά και μετά το ξανασκέφτεσαι. Αυτή η απόφαση (σ.σ. το δημοψήφισμα) δεν αφορά τα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά τον επόμενο αιώνα», κατέληξε.