Η διεθνής κοινότητα δεν θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθεί το Ισλαμικό Κράτος να αυξάνει τη δύναμή του, προειδοποίησε σήμερα από τη Βαγδάτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Ο ίδιος τόνισε ακόμη πως  το Ιράκ είναι ένας βασικός εταίρος της Ουάσινγκτον στον αγώνα της κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

"Μας συμφέρει όλους να στηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση του Ιράκ σε αυτό το κρίσιμης σημασίας σταυροδρόμι. Ο συνασπισμός που βρίσκεται στο επίκεντρο στην στρατηγικής μας σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται τις επόμενες ημέρες", σημείωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην ιρακινή πρωτεύουσα. "Και αυτό θα γίνει επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο κόσμος δεν θα καθίσουν απλώς να παρακολουθούν να εξαπλώνεται το κακό του Ισλαμικού Κράτους", πρόσθεσε.

Ο Τζον Κέρι δήλωσε βέβαιος ότι ο συνασπισμός αυτός θα επιτύχει την αποστολή του. "Ξέρουμε όλοι ότι (...) τελικά ο διεθνής συνασπισμός μας θα καταφέρει να εξαλείψει την απειλή στο Ιράκ, στην περιοχή και στον κόσμο", είπε χαρακτηριστικά.