Εσωτερικές έρευνες σχετικά με ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα ξεκίνησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, στην επαύριο της πρόσφατης εκστρατείας στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ισραηλινή στρατιωτική δικαιοσύνη άρχισε να διεξάγει έρευνες 5 υποθέσεις, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο Τελ Αβίβ ένας αξιωματικός της ισραηλινής εισαγγελίας στρατοδικών, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Οι έρευνες αφορούν βομβαρδισμό στις 24 Ιουλίου σχολείου του ΟΗΕ που χρησιμοποιείτο ως καταφύγιο για τους κατοίκους της Γάζας (στοίχισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους) όπως και τον βομβαρδισμό σε μια παραλία στη βόρεια Γάζα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 5 παιδιών.

Οι τρεις άλλες έρευνες του ισραηλινού στρατού αφορούν τον θάνατο μιας γυναίκας μπροστά από το σπίτι της, την ώρα που διαπραγματευόταν με τον ισραηλινό στρατό την αποχώρηση από το σπίτι της, την κακοποίηση ενός κρατουμένου και τις κλοπές που διέπραξε ένας στρατιώτης από ένα σπίτι Παλαιστινίου.

Ο ισραηλινός στρατός δεσμεύεται να ερευνήσει «κάθε αξιόπιστη καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά» διαβεβαίωσε ο στρατιωτικός αυτός.