Νέες κατηγορίες κατά του γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, εξαπέλυσε πρώην συνεργάτης του.

Ειδικότερα, ο πρώην λογογράφος του προέδρου, Ακιλινό Μορέλ, κατήγγειλε αυτή την εβδομάδα μια "εθνοκάθαρση" στους κόλπους της εκτελεστικής εξουσίας με τον τελευταίο ανασχηματισμό. 

Ο Μορέλ, οποίος υποχρεώθηκε να παραιτηθεί τον Απρίλιο έπειτα από αποκαλύψεις για μια σύγκρουση συμφερόντων με τη φαρμακευτική βιομηχανία, καταφέρθηκε έντονα εναντίον της "Τσέκα του Ολάντ" (ρωσική πολιτική αστυνομία των αρχών του 20ου αιώνα) που στρέφεται εναντίον αυτών που δεν είναι "εντός γραμμής".

"Η λογική που εφαρμόζεται είναι μια λογική εθνοκάθαρσης. Είναι οι Χούτου και οι Τούτσι. Όλο αυτό είναι ξεκάθαρο. Άρχισε μ' εμένα και τώρα είναι ο Αρνό" Μοντεμπούρ, ο πρώην υπουργός Οικονομίας που παύθηκε από την κυβέρνηση στα τέλη Αυγούστου επειδή επέκρινε την οικονομική γραμμή του προέδρου, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος στο εβδομαδιαίο περιοδικό "Λε Πουέν", το οποίο αναφέρει πως τα σχόλια αυτά έγιναν σε ιδιωτική συνομιλία.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ επέκρινε αυτή τη νέα επίθεση εναντίον του αρχηγού του κράτους. "Είνα ανεύθυνο, δεν έχει κανένα νόημα", τόνισε. "Πρέπει όλοι να πατήσουμε και πάλι στη γη".