Στη Βουλή θα εγγράψει το θέμα με τη διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ), προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για ζήτημα τάξης και σύγκρουσης συμφερόντων.

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Χριστιάννα Ερωτοκρίτου, η απόφαση λήφθηκε έπειτα από δημοσιεύματα της εφημερίδας «Καθημερινή», σύμφωνα με τα οποία το δικηγορικό γραφείο του Ανδρέα Γιωρκάτζη, εν διαστάσει συζύγου της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, στο οποίο εργάζεται και η κόρη της, εκπροσωπεί στα κυπριακά δικαστήρια τη MIG και τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Η κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε επίσης, πως το ΔΗΚΟ θα ζητήσει ενημέρωση και για άλλα θέματα. Συγκεκριμένα, «για την πορεία των πειθαρχικών ερευνών σε σχέση με τις ενέργειες ή και παραλείψεις λειτουργών και διοικήσεων, αναφορικά με την παραχώρηση του E.L.A. στη Λαϊκή Τράπεζα, τη συμφωνία με την Pimco, τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και το ξεπούλημα των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα».

Προ ημερών, η κ. Γιωρκάτζη έδωσε την απάντησή της στο δημοσίευμα, θέτοντας «θέμα τάξης» και «σύγκρουση συμφερόντων», καθώς με την ιδιότητα της διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας εποπτεύει τις έρευνες που γίνονται για την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας. Η κ. Γιωρκάτζη, τονίζει με την ανακοίνωσή της ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό που να την αφορά.

«Τόσο ως Γενική Ελεγκτής της Δημοκρατίας όσο και ως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου ουδεμία σχέση είχα ή έχω με το δικηγορικό γραφείο Ανδρέα Γιωρκάτζη», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της.

«Απέναντι στην πατρίδα μας και στους Κύπριους πολίτες, έχω αναλάβει μια συγκεκριμένη αποστολή, την αποκατάσταση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα και την επιστροφή της εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία. Την αποστολή αυτή θα ολοκληρώσω με όποιο τίμημα και όποια θυσία χρειαστεί να αναλάβω», καταλήγει η κ. Γιωρκάτζη.