Ένας έφηβος που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης επειδή πυροβόλησε και σκότωσε τρεις συμμαθητές του το 2012 σε Λύκειο της περιοχής του Κλίβελαντ δραπέτευσε χθες μαζί με έναν άλλο κατάδικο από φυλακή στο βορειοδυτικό Οχάιο.

Η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του και πράγματι λίγες ώρες αργότερα κατάφερε να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει. 

Ο Τ. Τζ. Λέιν, 19 χρόνων, ο οποίος είχε καταδικασθεί πέρυσι σε ισόβια χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης με αναστολή για την επίθεση στο Λύκειο Τσάρντον κοντά στο Κλίβελαντ, δραπέτευσε μαζί με τον συγκρατούμενό του Κλίφορντ Όπεραντ, 45 ετών, από το Σωφρονιστικό Ίδρυμα Άλεν Όκγουντ στη Λίμα του Οχάιο

"Ενημερώθηκα ότι υπήρχαν τρεις δραπέτες. Άγνωστη μέθοδος Δύο εξακολουθούν να διαφεύγουν", δήλωσε ο Άντριου Γκριν, αξιωματικός της αστυνομίας της Λίμα.

Ο πρώην συνήγορος του Λέιν, ο Ίαν Φρίντμαν, προειδοποίησε πως ο Λέιν μπορεί να είναι επικίνδυνος και ήταν ένας από τους λίγους κρατουμένους υπό καθεστώς υψίστης ασφαλείας στην εν λόγω φυλακή.

Η αστυνομία προειδοποίσηε τους κατοίκους να μην επιτρέπουν την είσοδο αγνώστων στα σπίτια τους και να μην σταματάνε για πάρουν πρόσωπα που κάνουν οτοστόπ.