current views are: 1

12 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση08:06

Ποροσένκο: Οι νέες κυρώσεις στη Μόσχα υποδηλώνουν ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

Χαιρέτισε τις νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας ο ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο.

 

Δημοσίευση 08:06’
αρθρο-newpost

Χαιρέτισε τις νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας ο ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο.

 

Χαιρέτισε τις νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας ο ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο.

Ο Ποροσένκο τόνισε πως αυτές υπογραμμίζουν τον βαθμό της αλληλεγγύης που επιδεικνύει η Ευρώπη απέναντι στη χώρα του σε ό,τι αφορά τη σύγκρουση με τη Μόσχα και τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Ακόμη, σημείωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στην ουκρανική κρίση, ενώ επανέλαβε και την υποστήριξή του για μερική αποκέντρωση εξουσιών στις περιφέρειες.

“Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για την κρίση… Για να παραμείνει ενωμένη η χώρα χρειαζόμαστε κάποια αποκέντρωση εξουσιών”, δήλωσε ο Ποροσένκο και πρόσθεσε ότι τα κομβικής σημασίας ζητήματα της ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής θα πρέπει να παραμείνουν στα χέρια της κεντρικής κυβέρνησης.

Ο ουκρανός πρόεδρος είπε ακόμη ότι ευελπιστεί πως η ουκρανική βουλή και το ευρωκοινοβούλιο θα μπορέσουν να συγχρονιστούν στις 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα ψηφοφορίας επί της νομοθετικής συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ-Κιέβου.

Ο ίδιος τόνισε ότι η συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την ΕΕ παρέχει έναν οδικό χάρτη για τις μεταρρυθμίσεις που όπως είπε θα είναι η πρώτη του προτεραιότητα μετά τις βουλευτικές εκλογές στις 26 Οκτωβρίου υπό τον όρο να τηρείται η εκεχειρία στα ανατολικά.

Ο Ποροσένκο ανακοίνωσε ότι συγκρότησε μία ομάδα εμπειρογνωμόνων που θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της βαθιά ριζωμένης διαφθοράς, την οποία συνέκρινε με “καρκίνο” που καταστρέφει τα θεμέλια του ουκρανικού κράτους και τόνισε ότι η βελτίωση της κατάστασης ασφαλείας παραμένει για εκείνον υψίστης προτεραιότητας.

“Οι επενδυτές θα έρθουν όταν αισθανθούν ασφάλεια σε αυτή τη χώρα. Αυτός είναι ο λόγος που μεταρρυθμίζουμε το πολύ αναποτελεσματικό σύστημα ασφαλείας και τον στρατό, το δικαστικό μας σύστημα…Αν δεν προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις εκεί, ακόμη και μετά τον πόλεμο δεν θα έρθουν οι επενδυτές. Γνωρίζω προσωπικά πόσο επιβλαβές μπορεί να είναι το κράτος για το επενδυτικό κλίμα”, κατέληξε ο Ποροσένκο


σχετικα αρθρα