Στην Τουρκία έφτασε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή με στόχο να λάβει την υποστήριξη της μουσουλμανικής αυτής χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ στο συνασπισμό που συγκροτείται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα προσφέρουν επιπλέον περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια στους πολίτες που έχουν πληγεί από τον πόλεμο στη Συρία», υπογραμμίζει δελτίο Τύπου που διευκρινίζει ότι πρόκειται για την πλέον σημαντική βοήθεια που ανακοινώνει η Ουάσιγκτον ανταποκρινόμενη στην έκκληση που έχουν ποτέ απευθύνει τα Ηνωμένα Έθνη για χρηματοδότηση, την υψηλότερη που έχει ζητήσει ποτέ ο ΟΗΕ.

Ο Κέρι επισκέφθηκε τη Βαγδάτη και κατόπιν την Τζέντα στη Σαουδική Αραβία χθες, όπου κατά τη διάρκεια μιας συνόδου σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών 10 αραβικές χώρες περιλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας δεσμεύτηκαν να στηρίξουν τις ΗΠΑ.

Στην Άγκυρα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα συναντήσει τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου όπως και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Σάββατο ο Κέρι θα μεταβεί στο Κάιρο της Αιγύπτου όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ αλ Αράμπι.