current views are: 1

12 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση14:48

Τον Οκτώβριο η ποινή του Πιστόριους

Στις 13 Οκτωβρίου θα αρχίσει η ακροαματική διαδικασία, κατά την οποία θα ανακοινωθεί η ποινή του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους.

Δημοσίευση 14:48’
αρθρο-newpost

Στις 13 Οκτωβρίου θα αρχίσει η ακροαματική διαδικασία, κατά την οποία θα ανακοινωθεί η ποινή του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους.

Στις 13 Οκτωβρίου θα αρχίσει η ακροαματική διαδικασία, κατά την οποία θα ανακοινωθεί η ποινή του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας της συντρόφου του Ρίβα Στίνκαμπ.

Η εισαγγελική αρχή και η υπεράσπιση θα έχουν το δικαίωμα να παρουσιάσουν νέα επιχειρήματα ενώπιον του δικαστηρίου και να καλέσουν μάρτυρες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Εθνικής Εισαγγελικής Αρχής Νάτι Μνκούμπε.

Η ποινή θα ανακοινωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως περί την 16η Οκτωβρίου, είπε ο ίδιος.

Το δικαστήριο παρέτεινε εξάλλου την περίοδο κατά την οποία ο Πιστόριους μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους έως την έναρξη της διαδικασίας επιμέτρησης της ποινής.

«Κάνω χρήση της διακριτικής μου ευχέρειας προς όφελος του κατηγορουμένου και του παρέχω την παράταση του υπάρχοντος καθεστώτος ελευθερίας υπό περιοριστικούς όρους» υπογράμμισε η δικαστής Μασίπα.

Εν τω μεταξύ, η οικογένεια του Όσκαρ Πιστόριους ευχαρίστησε τη Δικαιοσύνη σήμερα καθώς ο παραολυμπιονίκης απαλλάχθηκε από την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης της συντρόφου του.

«Γνωρίζαμε πάντα τα γεγονότα και ποτέ δεν αμφισβητήσαμε την εκδοχή του Όσκαρ σχετικά με αυτό το τραγικό περιστατικό» δήλωσε ο Άρνολντ Πιστόριους, ο θείος του αθλητή, διαβάζοντας μία ανακοίνωση στην αίθουσα ακροάσεων του δικαστηρίου της Πρετόρια.

«Εξ ονόματος της οικογένειας, θα ήθελα να πω πόσο βαθιά ευγνώμονες είμαστε προς τη δικαστή Μασίπα που αναγνώρισε ότι ο Όσκαρ δεν είναι ένοχος για φόνο», είπε ο ίδιος.


σχετικα αρθρα