current views are: 2

13 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση08:56

Γιατσένιουκ: Ο Πούτιν θέλει να αφανίσει την Ουκρανία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στοχεύει στον αφανισμό της Ουκρανίας δήλωσε ο ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ, καλώντας τις ΗΠΑ και την ΕΕ να είναι εγγυήτριες του ειρηνευτικού σχεδίου στην Ουκρανία.

Δημοσίευση 08:56’
αρθρο-newpost

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στοχεύει στον αφανισμό της Ουκρανίας δήλωσε ο ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ, καλώντας τις ΗΠΑ και την ΕΕ να είναι εγγυήτριες του ειρηνευτικού σχεδίου στην Ουκρανία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στοχεύει στον αφανισμό της Ουκρανίας ,δήλωσε ο ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ, καλώντας τις ΗΠΑ και την ΕΕ να είναι εγγυήτριες του ειρηνευτικού σχεδίου στην Ουκρανία.

Μιλώντας σε ετήσιο διεθνές συνέδριο για τη φιλοευρωπαϊκή στρατηγική της Ουκρανίας ο Γιατσένιουκ δήλωσε ότι «ο τελικός στόχος του Βλαντίμιρ Πούτιν είναι όχι μόνο οι (ανατολικές αυτονομιστικές) περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, θέλει να πάρει όλη την Ουκρανία και να την αφανίσει ως ανεξάρτητο κράτος».

«Δεν μπορεί να δεχτεί την ιδέα η Ουκρανία να ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια, πρέπει να επαναφέρει τη Σοβιετική Ένωση», πρόσθεσε ενώ το Κίεβο ετοιμάζεται να επικυρώσει την Τρίτη την ιστορική συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ. 

Ο Γιατσένιουκ εξέφρασε ικανοποίηση για την επιβολή νέου πακέτου κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ τονίζοντας ότι οι κυρώσεις συνιστούν «μείζονα απειλή» για τη ρωσική οικονομία. 

Σύμφωνα με τον ουκρανό πρωθυπουργό, το προσεχές στάδιο πιθανόν να είναι η δημιουργία ενός “διαδρόμου” που θα ενώνει τα ρωσικά σύνορα με τη χερσόνησο της Κριμαίας που προσαρτήθηκε στη Ρωσική Ομοσπονδία το Μάρτιο και θα περνά από περιφέρειες της νότιας Ουκρανίας. 

Τέλος ο ουκρανός πρωθυπουργός μίλησε για συνεχή πόλεμο με τη Ρωσία.

«Είμαστε ακόμη σε πόλεμο και ο βασικός επιτιθέμενος είναι η Ρωσική Ομοσπονδία… Ο Πούτιν θέλει μια ακόμη ψυχρή σύγκρουση (στην ανατολική Ουκρανία). Η Ρωσία είναι μια απειλή για την παγκόσμια τάξη και την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης». 

Ο στόχος της εκεχειρίας που επιτεύχθηκε στο Μινσκ “είναι να σταματήσει η σφαγή” στην πεντάμηνη αυτή σύγκρουση που έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσοτέρων από 2.700 ανθρώπων. «Θα αγωνιστούμε για τη χώρα μας και την ανεξαρτησία μας», πρόσθεσε .


σχετικα αρθρα