Τις μισές από τις προγραμματισμένες πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα η Air France, λόγω της απεργίας των πιλότων της.

Σύμφωνα με τον Frederic Gagey, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, γίνονται ενέργειες για αποκλιμάκωση της κατάστασης. Όπως έγινε γνωστό, η αναταραχή ξεκίνησε με την ανακοίνωση του συνδικάτου των πιλότων, που καλούσε σε απεργία διάρκειας μιας εβδομάδας -η οποία θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα- ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα μείωσης του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης.

Νωρίτερα, η Air France είχε ανακοινώσει τα σχέδια της για επανάκτηση μεριδίου της αγοράς από τους αερομεταφορείς χαμηλού κόστους, μεταφέροντας μεγάλο μερίδιο των πτήσεων μικρών και μέσων αποστάσεων που εξυπηρετεί στην Transavia Airlines -την δική της αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους.

Οι πιλότοι από τη πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει προς το χειρότερο τις εργασιακές τους συνθήκες. Η ακύρωση του 50% των πτήσεων της Air France, αναμένεται να κοστίσει στην επιχείρηση από 10 ως 15 εκατομμύρια ευρώ ανά ημέρα απεργίας.

TAGS