current views are: 1

13 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση14:11

Ουγκάντα: Οι αρχές απέτρεψαν «τρομοκρατική επίθεση»

Μια «άμεσα επικείμενη επίθεση» απέτρεψαν οι υπηρεσίες ασφαλείας στην Ουγκάντα.

Δημοσίευση 14:11’
αρθρο-newpost

Μια «άμεσα επικείμενη επίθεση» απέτρεψαν οι υπηρεσίες ασφαλείας στην Ουγκάντα.

Μια «άμεσα επικείμενη επίθεση», την οποία φέρεται ότι σχεδίαζε να διαπράξει ένας πυρήνας ισλαμιστών από τη Σομαλία που συνδέεται με την οργάνωση αλ Σεμπάμπ απέτρεψαν οι υπηρεσίες ασφαλείας στην Ουγκάντα

«Οι αρχές της Ουγκάντας ανακοίνωσαν την ανακάλυψη ενός πυρήνα τρομοκρατών της Σεμπάμπ στην Καμπάλα», ανέφερε ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας, η οποία νωρίτερα είχε καλέσει με κατεπείγουσα ανακοίνωσή της τους υπηκόους των ΗΠΑ να αναζητήσουν το ταχύτερο «ασφαλές καταφύγιο».

«Σε αυτό το σημείο δεν είμαστε ενήμεροι για τους συγκεκριμένους στόχους, και οι αρχές της Ουγκάντας έχουν αυξήσει την ασφάλεια σε όλα τα σημεία κλειδιά, περιλαμβανομένου του Διεθνούς Αεροδρομίου Έντεμπε», ανέφερε η ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.

«Σας καλούμε να επιδείξετε την μέγιστη δυνατή προσοχή παραμένοντας στις οικίες σας ή σε ασφαλή τοποθεσία μέχρι νεωτέρας», ανέφερε η αμερικανική πρεσβεία απευθυνόμενη στους υπηκόους των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις αρχές της Ουγκάντας, απετράπη μια «απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης» εναντίον «εγκαταστάσεων» στην Καμπάλα και έγιναν πολυάριθμες συλλήψεις.

«Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Φρεντ Ενάνγκα.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Ουγκάντα απέτρεψαν μια απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον μιας από τις εγκαταστάσεις της. Προχωρήσαμε σε συλλήψεις».


σχετικα αρθρα