Με θερμά λόγια μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι για το ρόλο της Αιγύπτου στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Ο Κέρι ολοκλήρωσε σήμερα στο Κάιρο μία περιοδεία κατά την οποία επισκέφθηκε τη Βαγδάτη, το Αμάν, τη Τζέντα στη Σαουδική Αραβία και την Άγκυρα την οποία έκανε με σκοπό να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερη στήριξη στον αγώνα των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα συμμετάσχει τη Δευτέρα σε μια διεθνή σύνοδο για το Ιράκ που θα επικεντρώνεται στην μάχη εναντίον της αυξανόμενης απειλής της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης που έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας.

Αφού συνάντησε τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και το γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσου Νάμπιλ αλ Αράμπι ο Κέρι υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο της Αιγύπτου στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

«Ούσα η πνευματική και πολιτιστική πρωτεύουσα του μουσουλμανικού κόσμου, η Αίγυπτος έχει έναν κρίσιμο ρόλο να διαδραματίσει, καταγγέλλοντας την ιδεολογία που (το Ισλαμικό Κράτος) διαδίδει» δήλωσε ο ίδιος και υπογράμμισε τη σημασία του σημαντικού ιδρύματος Αλ Άζχαρ του σουνιτικού Ισλάμ, στη μάχη αυτή.

«Η Αίγυπτος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μάχη εναντίον των εξτρεμιστικών οργανώσεων στο Σινά» υπογράμμισε ο Κέρι.