Τουλάχιστον 480 άτομα σκοτώθηκαν από τις πλυμμήρες που πλήττουν τη βόρεια Ινδία και το Πακιστάν τις τελευταίες ημέρες.

Ακόμη 200.000 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι από τα νερά στο Ινδικό Κασμίρ.

Και στις δύο πλευρές των συνόρων χωριά έχουν καταστραφεί, κάποια άλλα έχουν βυθιστεί κάτω από τα νερά ενώ βάρκες και ελικόπτερα έχουν αναπτυχθεί προκειμένου να απομακρύνουν τους κατοίκους που έχουν βρει καταφύγιο στις στέγες των σπιτιών.

Σε άλλες περιοχές οικογένειες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και με το νερό να καλύπτει τους μηρούς τους οι γονείς μεταφέρουν στα χέρια τα μικρά παιδιά και λιγοστά αντικείμενα.

Στο Κασμίρ τα νερά άρχισαν να υποχωρούν σήμερα αποκαλύπτοντας το μέγεθος της καταστροφής σε αυτήν την περιοχή των Ιμαλάϊων.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, οι πλημμύρες στο Κασμίρ έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 200 ανθρώπων στην περιοχή και αν και 130.000 άνθρωποι έχουν ήδη διασωθεί «περισσότεροι από 200.000 παραμένουν εγκλωβισμένοι» σύμφωνα με αυτόν τον αξιωματούχο.

Ενώ τα νερά υποχωρούν στο Κασμίρ, η οργή αυξάνεται απέναντι στους κυβερνώντες, με τους κατοίκους να τους κατηγορούν ότι απέτυχαν να τους προσφέρουν βοήθεια έπειτα από τις χειρότερες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή εδώ και έναν αιώνα.

Πολλοί κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τους έχει εγκαταλείψει στη μοίρα τους.

Κάτοικοι που παραμένουν εγκλωβισμένοι εδώ και ημέρες καταγγέλλουν ότι ο στρατός επιλεκτικά απομάκρυνε τουρίστες και άλλους ανθρώπους βάση ενός καταλόγου προτεραιοτήτων, ενώ άφησε πίσω τους ντόπιους να τους βοηθήσουν αργότερα εθελοντές.