current views are: 2

14 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση11:11

Ποιος ήταν ο Ντέιβιν Χέινς που δολοφονήθηκε από τζιχαντιστές

Δεκαοχτώ μήνες βρισκόταν όμηρος στα χέρια των τζιχαντιστών ο Ντέιβιντ Χέινς.

Δημοσίευση 11:11’
αρθρο-newpost

Δεκαοχτώ μήνες βρισκόταν όμηρος στα χέρια των τζιχαντιστών ο Ντέιβιντ Χέινς.

Δεκαοχτώ μήνες βρισκόταν όμηρος στα χέρια των τζιχαντιστών ο Ντέιβιντ Χέινς.

Ο 44χρονος βρετανός εργαζόταν για τη γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση Acted, όταν απήχθη τον Μάρτιο του 2013 από ισλαμιστές μαχητές στη βόρεια Συρία.

«Ο Ντέιβιντ είχε μεγαλύτερη ζωντάνια και ενθουσιασμό όταν επιτελούσε τον ανθρωπιστικό του ρόλο», δήλωσε ο αδελφός του Μάικ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών. «Η χαρά του και προσμονή του για το έργο πήγε να κάνει στη Συρία είναι για μένα και την οικογένειά μας το σημαντικότερο στοιχείο όλης αυτής θλιβερής υπόθεσης».

Μεγάλωσε στην πόλη Περθ της Σκωτίας, όπου σήμερα ζει η έφηβη κόρη του με την μητέρα της, την πρώτη του σύζυγο. 

«Ο πατέρας μου είναι ένας ήρωας», δηλώνει η κόρη του στην εφημερίδα Daily Mail.

Αφού υπηρέτησε 12 χρόνια στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία, εργάστηκε για διάφορες οργανώσεις αρωγής σε μερικά από τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου, αρχίζοντας το 1999 με τους πρόσφυγες του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Ο Χέινς ζούσε με τη δεύτερη σύζυγό του και την τετράχρονη κόρη τους στην Κροατία.

Το 2011 πήγε στη Λιβύη με την Handicap International, ανθρωπιστική οργάνωση που προσφέρει βοήθεια σε άτομα με αναπηρίες σε περιοχές που μαστίζονται από τους πολέμους και τη φτώχεια.

Επίσης είχε εργαστεί ως παρατηρητής για την τήρηση εκεχειρίας για την προστασία των αμάχων στο Νότιο Σουδάν το 2012. “Ήταν ένας άνθρωπος που νοιαζόταν και φρόντιζε πολύ τους άλλους και είχε έντονη την αίσθηση του χιούμορ”, δήλωσε η διευθύντρια της μκο Nonviolent Peaceforce Τίφανι ‘Ιστχομ στην εφημερίδα Daily Mail.


σχετικα αρθρα