Το Εβραϊκό Μουσείο στις Βρυξέλλες άνοιξε ξανά την Κυριακή, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε σε αυτό, με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Έλιο ντι Ρούπο να παρίσταται σε μια εκδήλωση που τελέστηκε σε αυτό.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός καταδίκασε τον αντισημιτισμό και εξέφρασε τη θέση ότι είναι δικαίωμα της χώρας του να πολεμήσει εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Όλες οι αντισημιτικές και ρατσιστικές ενέργειες πρέπει να καταδικάζονται έντονα, να διώκονται και να τιμωρούνται» από τη δικαιοσύνη, υπογράμμισε ο Ντι Ρούπο.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι το Βέλγιο είναι «έτοιμο να συμβάλει στον συνασπισμό κρατών οι οποίες θα συμμετάσχουν στον αγώνα εναντίον του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους».

Το μουσείο παρέμενε κλειστό από την 24η Μαΐου, όταν ένας ένοπλος δολοφόνησε ένα ζευγάρι Ισραηλινών, μια Γαλλίδα και έναν Βέλγο στο κτίριο.

Ο μοναδικός ύποπτος για την επίθεση, ο Μεχντί Νεμούς, κατηγορείται για δολοφονίες κατά συρροή και θα παραμείνει προφυλακισμένος για τουλάχιστον άλλους τρεις μήνες, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα βελγικό δικαστήριο.