current views are: 1

15 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση06:15

Πρωθυπουργός κυβερνάει από το κάμπινγκ

Κυβερνά την Αυστραλία από μία τέντα. 

Δημοσίευση 06:15’
αρθρο-newpost

Κυβερνά την Αυστραλία από μία τέντα. 

Κυβερνά την Αυστραλία από μία τέντα.

Ο λόγος για τον Τόνι Άμποτ ο οποίος βρίσκεται στην πιο απομονωμένη περιοχή της χώρας και από όπου θα κυβερνά την Αυστραλία για μια εβδομάδα.

Για χρόνια, πήγαινε για μερικές μέρες και πρόσφερε τις υπηρεσίες του στους Αβορίγινες ως εθελοντής. Την παράδοση αυτή την συνεχίζει τώρα και ως πρωθυπουργός.

Περνά ολόκληρη αυτή την εβδομάδα στο Arnhem Land, στην κοινότητα των Αβοριγίνων, συνοδευόμενος από κυβερνητικούς εκπροσώπους αλλά προσπαθεί να ζει όπως και οι ιθαγενείς.

Δεν είναι εύκολο αφού παράλληλα με τα καυτά θέματα των Αβοριγίνων έχει να αντιμετωπίσει και εξίσου καυτά διεθνή και εσωτερικά ζητήματα. Μόλις την Κυριακή, πριν αναχωρήσει για το Arnhem Land, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα στείλει εξακόσιους άνδρες και έως οκτώ μαχητικά αεροσκάφη «Super Hornet» στη Μέση Ανατολή, ενόψει πιθανών επιχειρήσεων κατά του ισλαμικού κράτους στο έδαφος του Ιράκ.

Η παρουσία του στη τέντα του Arnhem Land, δημιουργεί και θέματα ασφαλείας αφού η Αυστραλία αύξησε το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής σε «υψηλό» από «μεσαίο», εκτιμώντας ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για τρομοκρατική επίθεση.


σχετικα αρθρα