Στην πολιτεία κλειδί για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές μετέβη την Κυριακή η πρώην υπουργός Εξωτερικών και πιθανή υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο το 2016, Χίλαρι Κλίντον. 

Εκεί μάλιστα αστειέυτηηκε σχετικά με τις φήμες για το μέλλον της. «Έχω πολλά πράγματα που με απασχολούν τώρα ...», άρχισε την ομιλία της η Χίλαρι στην εκδήλωση "Steak Fry" που οργάνωσε ο απερχόμενος δημοκρατικός γερουσιαστής Τομ Χάρκιν, μια ετήσια συνάντηση για τους Αμερικανούς του Δημοκρατικού Κόμματος με προεδρικές φιλοδοξίες. Ο σύζυγός της Μπιλ τη συνόδευε.

«Πρώτα απ 'όλα, ο Μπιλ και εγώ είμαστε συνεχώς εν αναμονή της γέννησης του εγγονιού μας. Τηλεφωνώ στην Τσέλσι κάθε πέντε λεπτά για να δούμε πώς πάει», δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον, μπροστά σε χιλιάδες κόσμου. Η κόρη τους Τσέλσι περιμένει παιδί το φθινόπωρο.

«Και στη συνέχεια, βέβαια, υπάρχει αυτό το άλλο θέμα. Είναι αλήθεια, το σκέφτομαι. Αλλά σήμερα, ήρθα για τις μπριζόλες,» δήλωσε αστειευόμενη.

Η Αϊόβα, μια μικρή αγροτική πολιτεία 3,1 εκατομμυρίων κατοίκων στην καρδιά των ΗΠΑ, έχει δυσανάλογη σε σχέση με το μέγεθός της σημασία για κάθε προεδρική εκλογή εδώ και 40 χρόνια. Στην Αϊόβα διεξάγεται κατά παράδοση η πρώτη διαβούλευση των ψηφοφόρων στις προκριματικές εκλογές κάθε κόμματος, αποτελώντας εφαλτήριο για τη συνέχιση των προκριματικών εκλογών στην υπόλοιπη χώρα.