Έκκληση για επείγουσα διεθνή κινητοποίηση κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους απηύθυναν οι πρόεδροι της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και του Ιράκ Φουάντ Μασούμ.

Μάλιστα, κατά την έναρξη των εργασιών της διάσκεψης για την ασφάλεια του Ιράκ, ο πρόεδρος Ολάντ τόνισε ότι "δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο".

"Ο αγώνας των Ιρακινών κατά της τρομοκρατίας είναι και δικός μας αγώνας. Οφείλουμε να στρατευθούμε ξεκάθαρα, με πίστη και δύναμη στο πλευρό της ιρακινής ηγεσίας. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο" απέναντι "στη μαζική τρομοκρατική απειλή" των τζιχαντιστών "κατά του Ιράκ, της περιοχής και ολόκληρου του κόσμου", είπε ο Φρανσουά Ολάντ ανοίγοντας τις εργασίες της διάσκεψης.

"Το Ισλαμικό Κράτος κατά τους τελευταίους μήνες διέπραξε σφαγές, εγκλήματα που μπορούν να χαρακτηρισθούν γενοκτονία, εθνική και θρησκευτική εκκαθάριση", δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιράκ, ο οποίος προεδρεύει μαζί με τον Φρανσουά Ολάντ της διάσκεψης, και ο οποίος μόλις πριν από την έναρξη των συνομιλιών είχε απευθύνει έκκληση με συνέντευξή του στο δίκτυο Europe 1 για μία "ταχεία αεροπορική επέμβαση" στο Ιράκ.