current views are: 1

15 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:47

Παραδίδεται τελικά στον Πούτιν από τον Ολάντ το «Βλαδιβοστόκ»! (Βίντεο)

Ξεκίνησε το Παρίσι, σύμφωνα με τη Figaro, την παράδοση  του ελικοπτεροφόρου «Βλαδιβοστόκ»  που κατασκευάστηκε  για το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, από τα γαλλικά ναυπηγεία.

Δημοσίευση 12:47’
αρθρο-newpost

Ξεκίνησε το Παρίσι, σύμφωνα με τη Figaro, την παράδοση  του ελικοπτεροφόρου «Βλαδιβοστόκ»  που κατασκευάστηκε  για το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, από τα γαλλικά ναυπηγεία.

Οι Γάλλοι δεν «πετούν», με τίποτα στη θάλασσα, ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Μόλις ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, νωρίς το πρωί της 13ης Σεπτεμβρίου το ελικοπτεροφόρο (DVKD) «Βλαδιβοστόκ» κλάσης «Μιστράλ» που κατασκευάστηκε για το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, μπήκε στη διαδικασία παράδοσης.

Το συγκεκριμένο υπερσυχύγχρονο πλοίο, που αναμένεται να αποτελέσει τη ναυαρχίδα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού «χτίστηκε» στο γαλλικό ναυπηγείο STX France στη Σαίντ-Nαζαίρ, κατόπιν παραγγελίας που είχε δοθεί το 2011.

Βέβαια ,πριν από μερικές μέρες, είχε ειπωθεί ότι το συγκεκριμένο πολεμικό πλοίο δεν θα παραδίδονταν στη Μόσχα στο πλαίσιο των μέτρων που είχαν παρθεί από την Ε.Ε. για την εμπλοκή της Ρωσίας στις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ωστόσο τα λεφτά του εν λόγω εξοπλιστικού προγράμματος ,ήταν πολλά καθώς υπολογίζεται ότι η Μόσχα θα πληρώσει πάνω από ένα δις ευρώ για το ελικοπτεροφόρο αυτό.

Όπως μεταδόθηκε από τη «Figaro» που έβγαλε στον αέρα και σχετικό βίντεο, το πλοίο αναχώρησε από το το ναυπηγείο STX Γαλλία στις 03:30 τοπική ώρα, με την βοήθεια δύο ρυμουλκών. Η διαδικασία να βγει «Βλαδιβοστόκ» από το ναυπηγείο διήρκεσε έως τις 7:20 τοπική ώρα. Στο σκάφος, εκτός από το γαλλικό πλήρωμα και εκπροσώπους του ναυπηγείου, υπήρχαν περίπου 200 Ρώσοι ναυτικοί. Όπως αναφέρθηκε το πρώτο και δοκιμαστικό ταξίδι με το ρωσικό πλήρωμα θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη έξοδος του «Βλαδιβοστόκ» από τη Σαίντ-Nαζαίρ για τις θαλάσσιες δοκιμές πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου. Η πλήρη παράδοση του Βλαδιβοστόκ» στο Ρωσικό Ναυτικό, στο πλαίσιο της υφιστάμενης σύμβασης, έχει προγραμματιστεί για την 1 Νοεμβρίου του 2014. Από τον Ιούνιο έχουν πάει στο Σαίντ-Nαζαίρ περίπου 400 Ρώσοι για να εκπαιδευτούν από τους Γάλλους πως να κυβερνούν το νέο τους απόκτημα!

Γ. Κοκ.


σχετικα αρθρα