Την ώρα το θρίλερ της εξαφάνισης του Boeing της Malaysia Airlines να παραμένει, ο αρχηγός της αστυνομίας της Ινδονησίας έκανε μια δήλωση, η οποία πυροδότησε και πάλι τα σενάρια σχετικά με την τύχη της πτήσης MH370.

Κατά τη διάρκεια μιας κλειστής σύσκεψης για την περαιτέρω πορεία των ερευνών, που έξι μήνες μετά την εξαφάνιση συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς υπό την διεύθυνση των αρχών της Αυστραλίας, ο στρατηγός Σατουρμάν φέρεται να δήλωσε: «Ξέρω τι συνέβη στην εξαφανισμένη πτήση, έχω μιλήσει με τον αρχηγό της αστυνομίας της Μαλαισίας».

Σύμφωνα με τη Mirror, υπουργός Μεταφορών της χώρας ανακοίνωσε πως διεξάγεται έρευνα για το εάν ειπώθηκε κάτι τέτοιο, και βέβαια το τι σημαίνει. 

Να σημειωθεί πως οι ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως το αεροσκάφος πιθανότατα κατέπεσε κάπου στον νότιο Ινδικό, στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Αυστραλίας, σε μια πορεία εντελώς διαφορετική από την προγραμματισμένη δηλαδή, παρασύροντας στο θάνατο όλους όσους επέβαιναν σε αυτό.

Στην πτήση MH370 επέβαιναν 239 άτομα και κατευθυνόταν από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

Εντόπισαν αντικείμενα

Εν τω μεταξύ, οι ερευνητές ανακοίνωσαν πως εντόπισαν 58 «σκληρά αντικείμενα» να επιπλέουν στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, στην ευρύτερη περιοχή που ορίζεται ως η πιθανότερη για την πτώση του Boeing

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από την Αυστραλία, γίνεται η περισυλλογή των αντικειμένων για να ακολουθήσει η ταυτοποίησή τους. Περισσότερες πληροφορίες για το είδος τους, το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα ή τις διαστάσεις τους, δεν έγιναν γνωστές.