current views are: 2

15 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση15:18

Οι ΗΠΑ δεν συνεργάζονται στρατιωτικά με το Ιράν

Απέκλεισαν κάθε πιθανότητα για μια μελλοντική στρατιωτική συνεργασία με την Τεχεράνη στον αγώνα τους κατά του Ισλαμικού Κράτους οι ΗΠΑ.

Δημοσίευση 15:18’
αρθρο-newpost

Απέκλεισαν κάθε πιθανότητα για μια μελλοντική στρατιωτική συνεργασία με την Τεχεράνη στον αγώνα τους κατά του Ισλαμικού Κράτους οι ΗΠΑ.

Απέκλεισαν κάθε πιθανότητα για μια μελλοντική στρατιωτική συνεργασία με την Τεχεράνη στον αγώνα τους κατά του Ισλαμικού Κράτους οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επιδιώξουν συνομιλίες με το Ιράν για το θέμα του Ιράκ και των τζιχαντιστών, τους οποίους η Ουάσινγκτον χαρακτηρίζει “σοβαρή απειλή” όχι μόνο για το Ιράν αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι διευκρίνισε ότι οι “διπλωματικές συζητήσεις” μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον για το Ιράκ και το ΙΚ μπορεί να συνεχιστούν στο περιθώριο του επομένου κύκλου διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

“Δεν συντονιζόμαστε στρατιωτικά και δεν θα το κάνουμε” στο μέλλον, τόνισε η Ψάκι μιλώντας στους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στην περιοδεία του με στόχο τη συγκρότηση ενός διεθνούς συνασπισμού για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών.

Η εκπρόσωπος απάντησε με αυτόν τον τρόπο στην ανακοίνωση που είχε κάνει νωρίτερα σήμερα μέσω του Twitter ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σύμφωνα με τις οποίες η Τεχεράνη απέρριψε ένα αίτημα συνεργασίας εκ μέρους των ΗΠΑ.


σχετικα αρθρα