Χέρι-χέρι στον δημοσκοπικό κατήφορο ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και ο πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς.

Η δημοτικότητά τους συνεχίζει την πτωτική πορεία και τον Σεπτέμβριο, καθώς για τον πρώτο μειώθηκε στο 13% και για τον δεύτερο στο 30%, σύμφωνα με το Ipsos/Le Point που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Το 83% των Γάλλων έχει αρνητική άποψη για τους χειρισμούς του προέδρου της Δημοκρατίας. Από αυτούς, το ποσοστό εκείνων που έχουν «πολύ αρνητική» άποψη αυξήθηκε κατά 10 μονάδες, φτάνοντας το 50% σε σχέση με το 40% που ήταν τον Αύγουστο.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό αντιδημοφιλίας που έχει συγκεντρώσει ο Ολάντ μετά την ανάδειξή του στην προεδρία της χώρας, τον Μάιο του 2012.

Όσον αφορά τον Μανουέλ Βαλς τα στοιχεία είναι εξίσου «καταστροφικά». Το ποσοστό των δυσαρεστημένων έχει επίσης αυξηθεί: μέσα σε έναν μήνα το ποσοστό των Γάλλων που έχουν αρνητική άποψη για τον πρωθυπουργό έφτασε στο 63%, από 55% που ήταν τον Αύγουστο. Πάνω από ένας στους τρεις (ποσοστό 36%) δηλώνει «μάλλον δυσαρεστημένος» ενώ το 27% δηλώνει ότι έχει «πολύ αρνητική» άποψη για τον Βαλς. Στο προηγούμενο βαρόμετρο τα ποσοστά αυτά ήταν 34% και 21% αντίστοιχα.