Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας βρήκαν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, τα χαράματα της Παρασκευής, τη σορό ενός Ιταλού πολίτη που είχε πέσει θύμα απαγωγής, στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας της Χαμάς.

Οι αρχές της παλαιστινιακής οργάνωσης, προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων, ενώ άλλα δύο άτομα καταζητούνται.

Μία ομάδα που αποκαλείται «Εκδικητές του Σαλάφι», που δραστηριοποιείται στη Λωρίδα της Γάζα και είναι δορυφόρος της Αλ Κάιντα, είχε προειδοποιήσει ότι την Πέμπτη το απόγευμα, στις 17.00 τοπική ώρα, θα προχωρούσε στη εκτέλεση του Ιταλού ομήρου, Βιτόριο Αριγκόνι, αν δεν ικανοποιείτο το αίτημά τους να αφεθεί ελεύθερος ο ηγέτης τους, που είχε συλληφθεί από τη Χαμ.

Ιταλία, Χαμάς και Παλαιστινιακή Αρχή καταδικάζουν τη δολοφονία

Η Ρώμη καταδίκασε απερίφραστα σήμερα τη "βάρβαρη δολοφονία" του ιταλού ειρηνιστή, καταγγέλλοντας αυτήν την "αήθη και παράλογη ενέργεια βίας".

"Εκφράζοντας βαθιά οργή μετά τη βάρβαρη δολοφονία και τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια" του θύματος, το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την "αήθη ενέργεια βίας από εξτρεμιστές που αδιαφορούν για την αξία της ανθρώπινης ζωής", σύμφωνα με την ανακοίνωσή του.

Χαρακτηρίζοντας τον ιταλό ειρηνιστή αθώο άνθρωπο" , το υπουργείο υπενθυμίζει ότι ο Βιτόριο Αριγκόνι βρισκόταν εδώ και καιρό στη Γάζα "ακριβώς για να καταγράφει την κατάσταση των Παλαιστινίων της Γάζας".

Στη Γάζα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Χαμάς Ιχαμπ αλ Γουσέιν δήλωσε ότι "η κυβέρνηση καταδικάζει το απεχθές αυτό έγκλημα που αντιβαίνει στις αξίες μας, τη θρησκεία μας, τα ήθη και έθιμά μας και διαβεβαιώνει ότι θα συλλάβει τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης και θα εφαρμόσει το νόμο".

Οι δυνάμεις ασφαλείας γρήγορα εντόπισαν ένα "μέλος της οργάνωσης που μίλησε και για τα άλλα μέλη και έδειξε το σημείο όπου βρισκόταν ο ακτιβιστής", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου.

Οι δυνάμεις ασφαλείας "βρήκαν το πτώμα του ομήρου εδώ και αρκετές ώρες που ήταν σε φρικτή κατάσταση, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση". "Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν την πρόθεση των απαγωγέων να σκοτώσουν, δεδομένου ότι ο άνδρας δολοφονήθηκε λίγο χρόνο μετά την απαγωγή του", τόνισε ο παλαιστίνιος εκπρόσωπος.

Στη Ραμάλα της Δυτική 'Οχθης ο παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σάεμπ Ερεκάτ δήλωσε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή "καταδικάζει αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα και εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της στην οικογένεια του θύματος".

"Το έγκλημα αυτό ουδεμία σχέση έχει με την ιστορία μας και με τη θρησκεία μας", πρόσθεσε ο αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Αρχής που τελεί υπό την προεδρία του Μαχμούντ Αμπάς.