current views are: 1

16 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση17:43

«Το Ισλαμικό Κράτος θέλει να σκοτώσει τον Πάπα Φραγκίσκο»

Συναγερμός σήμανε στο Βατικανό, μετά τις δηλώσεις του πρέσβη του Ιράκ, που προειδοποίησε ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους θέλουν να σκοτώσουν τον Πάπα Φραγκίσκο. 

Δημοσίευση 17:43’
αρθρο-newpost

Συναγερμός σήμανε στο Βατικανό, μετά τις δηλώσεις του πρέσβη του Ιράκ, που προειδοποίησε ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους θέλουν να σκοτώσουν τον Πάπα Φραγκίσκο. 

Συναγερμός σήμανε στο Βατικανό, μετά τις δηλώσεις του πρέσβη του Ιράκ, που προειδοποίησε ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους θέλουν να σκοτώσουν τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο Χαμπέεμπ Αλ-Σαντρ, ο οποίος είναι πρέσβης από το 2010, ενημέρωσε, συμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Nazione» ότι ένας από τους στόχους του Ισλαμικού Κράτους είναι να δολοφονήσει τον Ποντίφικα, προειδοποιώντας ότι οι τζιχαντιστές «δεν απειλούν μόνο».

Ο Αλ-Σαντρ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει συγκεκριμένες πληροφορίες για προγραμματισμένη επίθεση αλλά η «γενοκτονία» των Γεζίντι χριστιανών και η καταστροφή των ιερών ισλαμικών τόπων ήταν μια ένδειξη των προθέσεών τους. 

Ο ίδιος, ο οποίος είναι πρέσβης στο Βατικανό από το 2010,  τόνισε ότι «αυτό που έχει κηρυχθεί από το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος είναι σαφές: Θέλουν να σκοτώσουν τον Πάπα. Οι απειλές κατά του Πάπα είναι αξιόπιστες».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγο καιρό μετά τις πληροφορίες ότι η Ρώμη έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στο Βατικανό, έπειτα από πληροφορίες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών.

H απάντηση του Βατικανού

«Δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να τεκμηριώνουν πως υπάρχουν απειλές των ισλαμιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εναντίον του πάπα Φραγκίσκου», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι.

«Ανησυχούμε όλοι μας για το θέμα του ΙΚ και όσα συμβαίνουν στην Μέση Ανατολή, αλλά δεν έχουν προκύψει συγκεκριμένες ανησυχίες ή απειλές που να έχουν οδηγήσει στη λήψη ειδικών μέτρων», επισήμανε ο Λομπάρντι.

Ο ίδιος κάλεσε τον ποντίφικα να επισκεφθεί το Ιράκ για να στείλει ένα μήνυμα εναντίον της τρομοκρατίας και στήριξης των χριστιανών στη χώρα αυτή.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Αλβανία με τον εκπρόσωπό του ιερέα Φεντερίκο Λομπάρντι να διαψεύδει χθες, κατηγορηματικά, ενδεχόμενες απειλές. «Θα επιβιβασθεί στο (ανοιχτό) τζιπ που χρησιμοποιεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Εξακολουθεί να επιμένει να μην υπάρχουν εμπόδια ανάμεσα σ’ αυτόν και το πλήθος», υπογράμμισε.


σχετικα αρθρα