Να συμμετάσχουν στις προσευχές της Παρασκευής ώστε να επιδειχθεί ένα ενωμένο μέτωπο κατά του Ισλαμικού Κράτους κάλεσαν τους πιστούς περισσότερα από 2.000 τέμενη στη Γερμανία.  

«Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι οι τρομοκράτες και οι εγκληματίες δεν μιλούν στο όνομα του Ισλάμ, καταπατούν τις εντολές της θρησκείας μας, οι δολοφόνοι και οι εγκληματίες δεν έχουν καμιά θέση ανάμεσά μας, στη θρησκεία μας», ανέφερε ο Αϊμάν Μαζιέκ, επικεφαλής του Κεντρικού Συμβουλίου Μουσουλμάνων της Γερμανίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο. 

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν επίσης πορείες ειρήνης σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας στις οποίες αναμένεται να συμμετάσχουν σημαίνοντα στελέχη της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης, περιλαμβανομένων του υπουργού Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ και του δημάρχου του Βερολίνου Κλάους Βόβεραϊτ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι γερμανικές αρχές περίπου 400 Γερμανοί έχουν ενταχθεί και πολεμούν στις τάξεις του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία. Ο Ντε Μεζιέρ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η οργάνωση τίθεται εκτός νόμου στη χώρα του την περασμένη εβδομάδα, κάλεσε τους περίπου 4 εκατ. μουσουλμάνους της Γερμανίας να επαγρυπνούν για τις προσπάθειες των τζιχαντιστών να στρατολογούν μέλη, ειδικά στο Διαδίκτυο. 

Εξάλλου τη Δευτέρα ένας 20χρονος άνδρας που κατηγορείται ότι είχε ενταχθεί στις τάξεις του ΙΚ στη Συρία άρχισε να δικάζεται. Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση αυτού του είδους στη Γερμανία.