Έκκληση να σταματήσει η αντιπαράθεση μεταξύ της αεροπορικής εταιρείας Air France και των πιλότων της που απεργούν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα απηύθυνε η γαλλική κυβέρνηση.

"Πρέπει να σταματήσει αυτή η απεργία" που είναι "ακατανόητη" δήλωσε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, λίγη ώρα αφότου ο υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν είχε ζητήσει από τον αερομεταφορέα να κάνει "κάποιες παραχωρήσεις".

"Είναι λυπηρό ότι μόνο μια κατηγορία εργαζομένων, εν προκειμένω οι πιλότοι, μπορούν να βάλουν φρένο στις αερομεταφορές στη χώρα" είπε ο Βαλς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter. "Διακυβεύεται το μέλλον της εταιρείας Air France και ο κοινωνικός διάλογος θα πρέπει να αποτελέσει μια διέξοδο από αυτή τη διένεξη", πρόσθεσε.

Αφορμή για την απεργία αυτή αποτέλεσε το αναπτυξιακό σχέδιο της Transavia, της θυγατρικής χαμηλού κόστους της Air France. Το μεγαλύτερο συνδικάτο, το SNPL, φοβάται ότι το σχέδιο της διεύθυνσης, που προβλέπει προσλήψεις προσωπικού σε τοπικό επίπεδο, θα οδηγήσει σε "λεηλασία των γαλλικών θέσεων εργασίας".

Στην απεργία, που ξεκίνησε την Δευτέρα, συμμετέχει το 60% των πιλότων, σύμφωνα με τη διεύθυνση της εταιρείας ή το 75% σύμφωνα με το SNPL.

TAGS