Έφοδο σε σπίτια στο Σίδνεϊ και το Μπρίσμπεϊν πραγματοποιήσαν εκατοντάδες αυστραλοί αστυνομικοί με βαρύ οπλισμό στο πλαίσιο μιας μεγάλης κλίμακας «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» που άρχισαν χθες. 

Σύμφωνα με την αστυνομία της Αυστραλίας οι έφοδοι επικεντρώθηκαν σε προάστια βορειοδυτικά του Σίδνεϊ, ενώ τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι επιδρομές έλαβαν χώρα επίσης στην περιοχή Κουίνσλαντ του Μπρίσμπεϊν

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση της Αυστραλίας αύξησε σε «υψηλό» το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής, αναφέροντας ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για τρομοκρατική επίθεση στη χώρα. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο επίθεσης. 

Η Αυστραλία, η οποία είναι προγραμματισμένο να φιλοξενήσει στα μέσα του Νοεμβρίου τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των 20 στο Μπρίσμπεϊν, έχει εκφράσει της ανησυχίες της για τον αριθμό των Αυστραλών πολιτών που πιστεύεται ότι πολεμούν στο εξωτερικό στο πλευρό ισλαμιστικών μαχητικών ομάδων.

Τουλάχιστον 160 Αυστραλοί είτε έχουν εμπλακεί σε μάχες είτε υποστηρίζουν ενεργά ισλαμιστικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή, δηλώνουν αξιωματούχοι, ενώ τουλάχιστον 20 έχουν επιστρέψει στην Αυστραλία αφότου είχαν συμμετάσχει σε συγκρούσεις σε Μεσανατολικές χώρες.