Την παραγωγή κάνναβης αρχίζει ο στρατός της Ιταλίας, σε συμφωνία με το υπουργείο Υγείας, ώστε να παράγονται εντοπίως φάρμακα για τη θεραπεία του πόνου λιγότερο ακριβά από τα εισαγόμενα.

Μια συμφωνία προς την κατεύθυνση αυτή υπογράφηκε σήμερα στη Ρώμη ενώπιον των δημοσιογράφων ανάμεσα στην υπουργό Υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν και την υπουργό Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι.

"Πρόκειται για παραγωγή φαρμάκων για εξαιρετικά σοβαρές παθήσεις, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας ή για τη θεραπεία του πόνου", δήλωσε η Λορεντσίν.

"Δεν πρέπει να του αποδίδεται οποιαδήποτε ιδεολογική ή πολιτισμική αξία, πρόκειται για ένα εγχείρημα αποκλειστικά προς το συμφέρον των ασθενών", επέμεινε να υπογραμμίσει η υπουργός.

Η καλλιέργεια και η επεξεργασία της κάνναβης θα γίνεται μέσα στον περίβολο ενός ειδικού στρατοπέδου στη Φλορεντία με την ονομασία "Στρατιωτικό Χημικό και Φαρμακευτικό Ίδρυμα", το οποίο είναι στην πραγματικότητα μια μικρή φαρμακευτική βιομηχανία που ήταν ως τώρα αφιερωμένη στις ανάγκες του στρατού, αλλά η οποία θα παράγει πλέον και για τον πολιτικό τομέα.