Στο μικροσκόπιο της ιταλικής Δικαιοσύνης βρίσκεται ο Τιτσιάνο Ρέντσι, ο πατέρας του ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, με την κατηγορία της δόλιας χρεοκοπίας, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η τοπική εφημερίδα «Il secolo XIX».

Η εταιρεία Chil Srl που είχε ιδρύσει κοντά στη Φλωρεντία ο πρεσβύτερος Ρέντσι με αντικείμενο τη διανομή εφημερίδων και περιοδικών φέρεται ότι εγκατέλειψε το 2005 την έδρα στη στη Γένοβα χωρίς να εξοφλήσει τα συσσωρευμένα ενοίκιά που χρωστούσε. Άφησε επίσης το κτίριο σε πολύ κακή κατάσταση.

Ο πατέρας Ρέντσι, εναντίον του οποίου είχε προσφύγει στα δικαστήρια ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, πούλησε στο μεταξύ την εταιρεία του σε έναν Γενοβέζο επιχειρηματία, όμως λίγο αργότερα, το 2013, η Chil κήρυξε πτώχευση. Τότε ξεκίνησε και η δικαστική έρευνα για δόλια χρεοκοπία από την εισαγγελία της Γένοβας.

Μέχρι στιγμής οι δικαστικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει, ούτε διαψεύσει, τις πληροφορίες της εφημερίδας, η οποία επισημαίνει ότι η εταιρεία καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό να καταβάλει ενοίκια συνολικού ύψους 11.000 ευρώ και τα δικαστικά έξοδα.

Ο νυν πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και μία από τις αδελφές του εμφανίζονταν ως οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της εταιρείας από το 1999 μέχρι το 2003, πολλά χρόνια πριν από τα γεγονότα που είναι υπό διερεύνηση από τη δικαιοσύνη.