«Ναι» στο Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισαν οι Σκωτσέζοι

«Ναι» στο Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισαν οι Σκωτσέζοι

«Όχι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο βασίλειο ψήφισαν οι Σκωτσέζοι οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδικασία με το ποσοστό ρεκόρ του 84,6%.

Μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης του συνόλου των ψήφων στις 32 περιφέρειες της Σκωτίας, το "όχι" επικρατεί με 55,3% στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, με περισσότερες από 2 εκατομμύρια ψήφους, ενώ το «ναι» στην ανεξαρτησία συγκεντρώνει το 44,77% των ψήφων. 

Για να επικρατήσει στο δημοψήφισμα μία παράταξη χρειαζόταν 1.852.828 ψήφους. Η παράταξη του «όχι» συγκεντρώνει 2.001.926 ψήφους, έναντι 1.617.989 της παράταξης του «ναι». 

 

Στην ψηφοφορία για το δημοψήφισμα οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν ναι ή όχι στην ερώτηση «Πρέπει η Σκωτία να είναι μια ανεξάρτητη χώρα;». 

Κάμερον: Να ενωθεί και να προχωρήσει εμπρός το Ηνωμένο Βασίλειο 

Να ενωθεί το Ηνωμένο Βασίλειο κάλεσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον μετά την επικράτηση του "όχι" στο δημοψήφισμα της Σκωτίας και να προχωρήσει εμπρός.

«Ηλθε η ώρα για το Ηνωμένο Βασίλειό μας να ενωθεί και να προχωρήσει εμπρός», προσθέτοντας ότι το θέμα της ανεξαρτησίας της Σκωτίας διευθετήθηκε για «μία γενιά».

Νίκολα Στέρτζον: Χάσαμε

Την ήττα του «ναι» στο δημοψήφισμα της Σκωτίας για απόσχιση από το Ηνωμένο Βασίλειο παραδέχθηκε η Νίκολα Στέρτζον, αντιπρόεδρος του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας. 

 


 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο