current views are: 1

19 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση08:40

Κάμερον: Το ζήτημα της ανεξαρτησίας διευθετήθηκε «για μία γενιά»

Το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Σκωτίας διευθετήθηκε “για μία γενιά”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

Δημοσίευση 08:40’
αρθρο-newpost

Το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Σκωτίας διευθετήθηκε “για μία γενιά”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

Το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Σκωτίας διευθετήθηκε “για μία γενιά” ύστερα από την «ξεκάθαρη ψήφο» των Σκωτσέζων, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Κάμερον υπογράμμισε πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος άνοιξε τον δρόμο για την εισαγωγή νέων, ισορροπημένων συνταγματικών ρυθμίσεων για ολόκληρη τη Βρετανία, περιλαμβανομένης της Αγγλίας, και ότι τον Ιανουάριο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο με το οποίο θα παραχωρούνται περισσότερες εξουσίες στη Σκωτία.

“Το ζήτημα διευθετήθηκε για μία γενιά…δεν μπορεί να υπάρξουν διαφωνίες, επαναληπτικές ψηφοφορίες. Ακούσαμε την πάγια βούληση του λαού της Σκωτίας”, είπε ο Κάμερον στους δημοσιογράφους μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία.

“Όπως η Σκωτία θα ψηφίζει ξεχωριστά στο σκωτσέζικο κοινοβούλιο για τα ζητήματά της των φόρων, των δαπανών και του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας, έτσι και η Αγγλία, καθώς και η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία, θα πρέπει να μπορούν να ψηφίζουν για αυτά τα θέματα. Και όλο αυτό θα πρέπει να συμβεί παράλληλα και με τον ίδιο ρυθμό με την διευθέτηση για τη Σκωτία”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κάμερον σχολίασε ότι το δημοψήφισμα “προκάλεσε έντονα πάθη”, “ηλέκτρισε την ατμόσφαιρα στην πολιτική ζωή της Σκωτίας και κέντρισε τη φαντασία των πολιτών σε ολόκληρο το Ηνωμένο μας Βασίλειο” και κατέληξε: “Θα το θυμόμαστε ως μία ισχυρή επίδειξη της δύναμης και της ζωτικότητας της αρχαίας δημοκρατίας μας”.


σχετικα αρθρα