Διήμερη επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου της βουλγαρικής Προεδρίας.

Στην αποστολή που επισκέπτεται το Μπακού συμμετέχει, επίσης, ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Βασίλ Στόνοφ.

Σήμερα, ο κ. Πλέβνελιεφ επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ και στη συνέχεια αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα έχουν συνομιλίες.

Το Σάββατο, ο Βούλγαρος πρόεδρος θα παραστεί στην τελετή για το Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο και, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες για θέματα διαφοροποίησης των προμηθειών φυσικού αερίου στη Βουλγαρία, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επίσης και για την υλοποίηση κοινών έργων φυσικού αερίου.

Η κατασκευή του Νότιου Ενεργειακού Διαδρόμου θα δώσει την ευκαιρία για τη διαφοροποίηση των (ενεργειακών) προμηθειών στη Βουλγαρία, την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα αυξήσει την ασφάλεια των προμηθειών φυσικού αερίου και θα μειώσει την υψηλή ενεργειακή εξάρτηση της Βουλγαρίας και της περιοχής, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.