Και η μεγάλη επιστροφή του τέως προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί στην πολιτική είναι γεγονός.

Τα σενάρια μηνών επιβεβαιώθηκαν και ο 59χρονος συντηρητικός πολιτικός ανακοίνωσε σήμερα την επιστροφή του μέσω Facebook, δηλώνοντας ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του αντιπολιτευόμενου κεντροδεξιού κόμματος UMP, μια κίνηση που θα τον φέρει πιο κοντά σε μια υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2017.

«Είμαι υποψήφιος για την προεδρία της πολιτικής οικογένειάς μου» ανέφερε ο Σαρκοζί. «Αγαπώ υπερβολικά τη Γαλλία, είμαι παθιασμένος με τη δημόσια συζήτηση και το μέλλον των συμπατριωτών μου» έγραψε, αιτιολογώντας την απόφασή του.

Ο Νικολά Σαρκοζί, που αποτελεί «κόκκινο πανί» για πολλούς αριστερούς ψηφοφόρους στη Γαλλία, θεωρείται από τους υποστηρικτές του ως ο μοναδικός πολιτικός, ικανός να οδηγήσει το πολυδιασπασμένο UMP στη νίκη στις εκλογές του 2017.

Η πολιτική επάνοδός του ωστόσο μπορεί να εμποδιστεί από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τη γαλλική δικαιοσύνη καθώς το όνομά του εμπλέκεται σε τουλάχιστον έξι δικαστικές υποθέσεις. Πιο πρόσφατα, τον Ιούλιο, διατάχθηκε έρευνα σε βάρος του για ενεργητική δωροδοκία ενός δικαστή.