Διπλασιάστηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο Βατικανό μετά τις πληροφορίες ότι οι τζιχαντιστές του ΙΚ μπορεί να πλήξουν τον πάπα Φραγκίσκο.

Σύμφωνα με «καλά πληροφορημένες πηγές» τις οποίες επικαλείται το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, οι φρουροί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου έχουν διπλασιασθεί, ενώ μονάδες της ιταλικής αστυνομίας προστέθηκαν στο προσωπικό της υπηρεσίας ασφαλείας του Βατικανού με την ευκαιρία της εβδομαδιαίας, υπαίθριας ακρόασης των πιστών από τον πάπα.

Το Βατικανό δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής για το θέμα αυτό.

Στις αρχές της εβδομάδας ωστόσο ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι δήλωσε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για το ταξίδι που θα πραγματοποιήσει ο πάπας την Κυριακή στην Αλβανία.

Τον Νοέμβριο, ο ποντίφικας έχει προγραμματίσει ένα ταξίδι στην Τουρκία.

Το περασμένο Σάββατο ο πρεσβευτής του Ιράκ στο Βατικανό Χαμπίμπ αλ Σαντρ, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο, είπε ότι έχει προειδοποιήσει τις αρχές για μια ενδεχόμενη απειλή εναντίον του πάπα. «Οι αναλυτές μας, οι υπηρεσίες πληροφοριών, έχουν προβάλει τέτοιες υποθέσεις. Ξέρουμε καλά πώς σκέφτονται αυτοί οι τρομοκράτες. Βάζουν στο στόχαστρο προσωπικότητες υψηλού κύρους. Δεν θα απέκλεια την πιθανότητα να κατάφερναν να επιτεθούν εναντίον του», είπε.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο έχει επίσης εκφράσει το φόβο ότι η Ρώμη μπορεί να μπει στο στόχαστρο τρομοκρατών.