Ενωτικό μήνυμα έστειλε στους Σκωτσέζους η βασίλισσα Ελισάβετ καλώντας τον λαό της Βρετανίας να ενωθεί, μετά την νίκη του «όχι» στο δημοψήφισμα.

«Γνωρίζοντας τον σκωτσέζικο λαό, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι Σκωτσέζοι, όπως και οι άλλοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ικανοί να εκφράζουν ισχυρές πεποιθήσεις και στη συνέχεια να συνενώνονται και πάλι, σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού και υποστήριξης, να εργάζονται εποικοδομητικά για το μέλλον της Σκωτίας και όλων των περιοχών της χώρας» τονίζει η βασίλισσα στο γραπτό μήνυμά της, προσθέτοντας:

«Για πολλούς στη Σκωτία και σε άλλες περιοχές, σήμερα είναι μια ημέρα έντονων συγκινήσεων και αντίθετων συναισθημάτων, μεταξύ συγγενών, φίλων και γειτόνων. Αυτή, φυσικά είναι η φύση της εύρωστης δημοκρατικής παράδοσης που απολαμβάνουμε σε αυτήν τη χώρα. Όμως δεν έχω αμφιβολία ότι αυτά τα συναισθήματα θα απαλυνθούν από την κατανόηση των συναισθημάτων των άλλων».

Η Βασίλισσα κατέληξε:

«Τώρα, καθώς προχωράμε προς τα εμπρός, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι παρά τις διάφορες απόψεις που εκφράστηκαν το κοινό μας στοιχείο είναι η διαρκής αγάπη μας για τη Σκωτία και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που μας ενώνουν όλους».