Αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον Λευκό Οίκο η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ, μετά το πρόσφατο συμβάν με τον άνδρα που κατάφερε να περάσει τον φράχτη και να φτάσει μέχρι τις μπροστινές θύρες του κτηρίου.

Σε ανακοίνωσή της η μυστική υπηρεσία αναφέρει πως έχει πολλαπλασιάσει τα μέτρα ασφαλείας κατά μήκος της κεντρικής οδικής αρτηρίας μπροστά από το Λευκό Οίκο, όπου την Παρασκευή ένας άνδρας σκαρφάλωσε τον φράχτη ασφαλείας και έφτασε μέχρι τις μπροστινές θύρες του αμερικανικού προεδρικού μεγάρου πριν συλληφθεί από τους πράκτορες του Λευκού Οίκου.

Η επικεφαλής ασφαλείας του αμερικανικού προεδρικού μεγάρου Τζούλια Πίρσον διέταξε την αύξηση των μέτρων ασφαλείας μετά το προχθεσινό συμβάν, το οποίο θεωρείται το πλέον σοβαρό που σημειώθηκε στον Λευκό Οίκο από τη στιγμή που πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ανέλαβε ο Μπαράκ Ομπάμα.

« Η διευθύντρια Πίρσον διέταξε την άμεση ενίσχυση των περιπολιών και την αύξηση της επιτήρησης κατά μήκος της γραμμής του φράχτη στον λεωφόρο Πενσιλβάνιας γύρω από το συγκρότημα του Λευκού Οίκου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Τα μέτρα αυτά τέθηκαν σε ισχύ από χθες το βράδυ», σημειώνεται στην ανακοίνωση, ενώ έγινε γνωστό ότι για το περιστατικό της Παρασκευής είναι σε εξέλιξη έρευνα και τα αποτελέσματά της θα πρέπει να υποβληθούν στο αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

TAGS