Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα έχει σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης στη Νέα Υόρκη.

Επί τάπητος αναμένεται να βρεθεί το Κυπριακό, θέματα ενέργειας, διμερείς σχέσεις και ο ρόλος της Κύπρου στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η αποψινή συνάντηση (μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) του Κύπριου Προέδρου με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα είναι η πρώτη έπειτα από την άφιξή του στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο των επαφών του κατά την 69η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Αύριο το πρωί (τοπική ώρα), ο Πρόεδρος της Κύπρου και ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης θα έχουν συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη συνέχεια, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει γεύμα εργασίας με τους αντιπροσώπους των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και το απόγευμα θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν.

Την Τρίτη, ύστερα από τη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής για το κλίμα, ο Πρόεδρος της Κύπρου θα συζητήσει ενεργειακά ζητήματα και διμερείς σχέσεις σε συναντήσεις που θα έχει με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαλάμ και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Σίσι.