Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Ζαρίφ δήλωσε ότι η συνάντησή του με τον σαουδάραβα ομόλογό του θα ανοίξει ένα "νέο κεφάλαιο" στις σχέσεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας με τη Σαουδική Αραβία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

"Τόσο ο σαουδάραβας ομόλογός μου, όσο και εγώ, πιστεύουμε ότι αυτή η συνάντηση αποτελεί την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου στις σχέσεις των χωρών μας", δήλωσε ο Μοχάμαντ Ζαρίφ, μετά τη συνάντησή του με τον σαουδάραβα υπουργό Εξωτερικών πρίγκιπα Σαούντ αλ-Φαϊσάλ.

"Ελπίζουμε ότι το νέο αυτό κεφάλαιο θα οδηγήσει στην επικράτηση περιφερειακής και παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας και θα διαφυλάξει τα συμφέροντα των μουσουλμανικών λαών σε ολόκληρο τον κόσμο", είπε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών σύμφωνα με το πρακτορείο IRNA.

Ο πρίγκιπας Σαούντ αλ-Φαϊσάλ δήλωσε, σύμφωνα με το IRNA, αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος και την προέλασή του στο Ιράκ και τη Συρία, ότι είναι εις γνώσιν της κρισιμότητας της κατάστασης στην περιοχή.

"Γνωρίζουμε τη σημασία και την κρισιμότητα της κατάστασης και την ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας. Πιστεύουμε ότι εκμεταλλευόμενοι αυτήν την πολύτιμη ευκαιρία και αποφεύγοντας τα σφάλματα του παρελθόντος, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την κρίση. Οι δύο χώρες μας διαθέτουν επιρροή στην περιοχή και η συνεργασία μεταξύ τους θα έχει σαφή αποτελέσματα στην περιφερειακή και την παγκόσμια ειρήνη", είπε.