current views are: 2

22 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση20:50

Η Σλοβενία στον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών

Και η Σλοβενία στον διεθνή συνασπισμό για την αντιμετώπιση της απειλής του Ισλαμικού Κράτους (IS) στο Ιράκ και τη Συρία.

Δημοσίευση 20:50’
αρθρο-newpost

Και η Σλοβενία στον διεθνή συνασπισμό για την αντιμετώπιση της απειλής του Ισλαμικού Κράτους (IS) στο Ιράκ και τη Συρία.

Και η Σλοβενία στον διεθνή συνασπισμό για την αντιμετώπιση της απειλής του Ισλαμικού Κράτους (IS) στο Ιράκ και τη Συρία.

Η βαλκανική χώρα συμπεριλαμβάνεται σε κατάλογο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τις 50 χώρες και οργανισμούς, που έχουν προσχωρήσει στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον της οργάνωσης.

Η ένταξη στον κατάλογο δεν σημαίνει ευθεία στρατιωτική εμπλοκή στον αγώνα, καθώς στις προσπάθειες αντιμετώπισης της οργάνωσης περιλαμβάνεται στρατιωτική υποστήριξη των συμμάχων στο Ιράκ, τερματισμός της ροής ξένων μαχητών, μέτρα κατά της χρηματοδότησης του Ισλαμικού Κράτους, αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και απονομιμοποίηση της ιδεολογίας της οργάνωσης.

Στον κατάλογο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Αλβανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Λιθουανία και όλες οι πρώην γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες.


σχετικα αρθρα