current views are: 1

22 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση11:48

Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί από την κατάρρευση εκκλησίας

Στους 115 ανήλθαν οι νεκροί από την κατάρρευση εκκλησίας στο Λάγος της Νιγηρίας.

Δημοσίευση 11:48’
αρθρο-newpost

Στους 115 ανήλθαν οι νεκροί από την κατάρρευση εκκλησίας στο Λάγος της Νιγηρίας.

Στους 115 ανήλθαν οι νεκροί από την κατάρρευση εκκλησίας στο Λάγος της Νιγηρίας πριν από 10 ημέρες, σύμφωνα με τον νοτιοαφρικανό υπουργό, Τζεφ Ραντέμπε.

Ο υπουργός παρά τω Προέδρω της Νότιας Αφρικής τόνισε ότι 84 Νοτιοαφρικανοί έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάρρευση, στις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ φιλοξενούνταν στον ξενώνα εκκλησίας γνωστού τηλεευαγγελιστή, ο οποίος έχει υποστηρικτές σε ολόκληρη την Αφρική.

Ο κ. Ραντέμπε μίλησε σε αεροπορική βάση, όπου 25 Νοτιοαφρικανοί τραυματίες επέστρεψαν για να νοσηλευθούν.

Οι νιγηριανές υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών έδιναν απολογισμό 86 νεκρών.

Σύμφωνα με τις αρχές της Νότιας Αφρικής, περίπου 350 νοτιοαφρικανοί πιστοί του «προφήτη» Τ. Μπ. Τζόσουα βρίσκονταν στο εσωτερικό της Εκκλησίας της Συναγωγής Όλων των Εθνών που είναι στη συνοικία Ικοτούν του Λάγκος, την ώρα που το τριώροφο κτίριο, στο οποίο γίνονταν εργασίες για την προσθήκη δύο ακόμη ορόφων, κατέρρευσε.

Αρχικά, μέλη της εκκλησίας εμπόδισαν τα μέλη των σωστικών συνεργείων να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, για αυτό και οι αρχές της Νιγηρίας δυσκολεύτηκαν πολύ να εξακριβώσουν τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών. Στις κρατικές υπηρεσίες επιτράπηκε να μπουν στο χώρο το Σάββατο.


σχετικα αρθρα