current views are: 1

22 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:46

Στους 2.793 οι νεκροί από τον Έμπολα

Τους 2.793 έφτασαν οι νεκροί από την επιδημία του ιού Έμπολα.

Δημοσίευση 12:46’
αρθρο-newpost

Τους 2.793 έφτασαν οι νεκροί από την επιδημία του ιού Έμπολα.

Τους 2.793 έφτασαν οι νεκροί από την επιδημία του ιού Έμπολα, σε σύνολο 5.762 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν πέντε χώρες και σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι νόσησαν ή έχασαν τη ζωή τους μετά τις 18 Σεπτεμβρίου.

«Συνολικά, τα ξεσπάσματα στη Σενεγάλη και στη Νιγηρία έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό», ανέφερε μια ανακοίνωση του ΠΟΥ. Δεν αναφέρθηκαν νέοι θάνατοι στη Γουινέα, ενώ καταγράφηκαν 4 στη Σιέρα Λεόνε και 39 στη Λιβερία, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ανεξάρτητοι ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας που παρέχουν συμβουλές στον ΠΟΥ εκτιμούν ότι δεν είναι απαραίτητη η επιβολή γενικής απαγόρευσης στις μετακινήσεις προσώπων και εμπορευμάτων από τις χώρες όπου έχει εκδηλωθεί η επιδημία, ανέφερε ο Οργανισμός.

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν αναστείλει τις πτήσεις τους προς τις περιοχές που πλήττονται και ο ΠΟΥ, όπως και άλλοι οργανισμοί, έχουν τονίσει πως αυτή η εξέλιξη εμποδίζει τις προσπάθειες αρωγής και μειώνει τη δυνατότητα των ειδικών να φθάσουν στα θύματα της χειρότερης επιδημίας του ιού, ο οποίος προκαλεί αιμορραγικό πυρετό.

Η επιβολή μέτρων απομόνωσης μπορεί να κρίνεται πάντως απαραίτητη σε περιοχές όπου καταγράφεται ταχεία και εκτεταμένη μετάδοση του ιού.


σχετικα αρθρα