Στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους προστέθηκε η Σλοβενία, σύμφωνα με τον κατάλογο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών με τις 50 χώρες και οργανισμούς, που προσχώρησαν σε αυτή την πρωτοβουλία.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η ένταξη στον κατάλογο δεν σημαίνει ευθεία στρατιωτική εμπλοκή. Αυτό γιατί στις προσπάθειες αντιμετώπισης της οργάνωσης περιλαμβάνεται στρατιωτική υποστήριξη των συμμάχων στο Ιράκ, τερματισμός της ροής ξένων μαχητών, μέτρα κατά της χρηματοδότησης του Ισλαμικού Κράτους, αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και απονομιμοποίηση της ιδεολογίας της οργάνωσης.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Αλβανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Λιθουανία και όλες οι πρώην γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες.

Το σλοβενικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει ακόμη εκδώσει επίσημη ανακοίνωση, αλλά καταδίκασε τον περασμένο μήνα τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους.