Μία συγκλονιστική αποκάλυψη η οποία είναι βγαλμένη μέσα από τα βιβλία του Τζορτζ Όργλουελ έκανε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, που σε έρευνα της αναφέρει ότι χάκερς μπορούν να «σπάσουν» κάμερες webcams αλλά και κάμερες ασφαλείας και να προβάλουν ζωντανά το οτιδήποτε κάνει εκείνη την ώρα το θύμα τους!

Η εφημερίδα μάλιστα εντόπισε μία από τις ιστοσελίδες που προβάλουν τις δραστηριότητες των θυμάτων ζωντανά, δίχως φυσικά τη συγκατάθεσή τους.

Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας είδαν την περασμένη εβδομάδα σε ζωντανή σύνδεση μωρά στην κούνια τους να κοιμούνται, έναν μαθητή να παίζει στο σπίτι του στον υπολογιστή στο βόρειο Λονδίνο, ένα άλλο αγοράκι να κοιμάται στο κρεβάτι του, ηλικιωμένη γυναίκα να κάθεται στην πολυθρόνα της στο σαλόνι του σπιτιού της και δύο άνδρες σε μια κουζίνα να τρώνε.

Και όλα αυτά την ώρα που οι «πρωταγωνιστές» των βίντεο δεν έχουν ιδέα ότι παρακολουθούνται! Πέρα από τις webcams και τις κάμερες ασφαλείας, οι επιτήδειοι έχουν πρόσβαση και σε άλλες συσκευές παρακολούθησης, ακόμα και στις ειδικές συσκευές ενδοεπικοινωνίας για τα μωρά που κυκλοφορούν και με κάμερα.

Μόνο στην Βρετανία η έρευνα αποκάλυψε ότι υπάρχουν ανεβασμένες στο διαδίκτυο 60.000 ώρες ζωντανής αναμετάδοσης.

Στο παρελθόν έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά παρακολούθησης μέσω της κάμερας του υπολογιστή, μία ενέργεια που ονομάζεται ‘ratting’, αφού στέλνουν ιό ο οποίος επιτρέπει στον χάκερ να αποκτήσει πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή χωρίς να το γνωρίζει.

Άλλος ένας τρόπος να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές της συσκευές είναι να δοκιμάσουν μία σειρά από κωδικούς, και εφόσον το θύμα δεν έχει αλλάξει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, τελικά έπειτα από δοκιμές καταφέρνουν να αποκτήσουν πρόσβαση.