Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Σερβίας, της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, της Κροατίας και του Μαυροβουνίου, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει αισθητή μείωση.

Στο όρος Μπιελάσνιτσα, στο κεντρικό τμήμα της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης χιονίζει από χθες και η θερμοκρασία άγγιξε τους -3 βαθμούς Κελσίου. Στα λευκά "ντύθηκαν" και οι ορεινοί όγκοι Γιαχόρινα και Βλάσιτς.

Στην κορυφή της Μπιελάσνιτσα, σήμερα το πρωί, το ύψος του χιονιού έφθανε τα τέσσερα εκατοστά, σε υψόμετρο 2000 μέτρων, ανέφερε ο μετεωρολόγος Ιμπραχίμ Χατζιμαϊλοβιτς στην ενημερωτική πύλη Klix.ba.

Σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο στη Κροατία, στα ορεινά της Λίκα και του Γκόρσκι Κότορ, η βροχή μετατράπηκε σε χιόνι. Στην οροσειρά Βελέμπιτ, το θερμόμετρο δείχνει 0 βαθμούς Κελσίου και χιόνια έχουν καλύψει την κορυφή Ζάβιζαν.

Στο Μαυροβούνιο χιονίζει στις οροσειρές Μπιελάσιτσα και Σινιαγέβινα στα βόρεια της χώρας, στο όρος Ντουρμίτορ στα βορειοδυτικά και στην κωμόπολη Ζάμπλιακ, σε υψόμετρο 1456 μέτρων, αλλά προς το παρόν δεν αντιμετώπισαν προβλήματα οι κάτοικοι της περιοχής.

Στη Σερβία, η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο όρος Κοπαόνικ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, όπου σημειώνεται μέτριας έντασης χιονόπτωση. Από το πρωί χιονίζει και στο όρος Στάρα Πλανίνα, στην ανατολική Σερβία.