Στη δημοσιότητα δόθηκε από το Ισλαμικό Κράτος ένα νέο βίντεο στο οποίο εμφανίζεται και πάλι ο βρετανός δημοσιογράφος Τζον Κάντλι, που απήχθη στη Συρία λίγο μετά την άφιξή του το 2012, να επικρίνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις από το διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ εναντίον της οργάνωσης.

Όπως ανακοίνωσε ο ιστότοπος SITE, στο βίντεο αυτό, που διαρκεί πέντε λεπτά, ο άνδρας αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι ο Κάντλι λέει πως ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σύρεται σε ένα πόλεμο που δεν μπορεί να κερδίσει.

Συγκεκριμένα λέει:

«Ο πρόεδρος (Ομπάμα) κάποτε αποκάλεσε την επέμβαση του Τζορτζ Μπους στο Ιράκ “ανόητο πόλεμο” και ανυπομονούσε να απομακρύνει την Αμερική από αυτόν μόλις ανέλαβε την εξουσία. Τώρα ανεξήγητα σύρεται και πάλι σε αυτόν».

Ο άνδρας, που φοράει μια πορτοκαλί στολή και έχει κοντοκουρεμένα μαλλιά, χαρακτηρίζει το Ισλαμικό Κράτος «το πιο ισχυρό τζιχαντιστικό κίνημα στην πρόσφατη ιστορία», προσθέτοντας ότι οι αμερικανοί πολιτικοί που το αποκαλούν «απαίσιο» ή «αισχρό» δεν μπορούν να το βλάψουν.

Το βίντεο φαίνεται να έχει μαγνητοσκοπηθεί πριν από τις χθεσινοβραδινές επιθέσεις του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ εναντίον θέσεων του ΙΚ στη Συρία.