current views are: 1

23 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση13:11

Εισαγγελέας ζητεί να καθίσουν στο εδώλιο στελέχη του S&P

Την παραπομπή σε δίκη έξι οικονομικών αναλυτών και στελεχών του οίκου αξιολόγησης Standard and Poor’s ζήτησε ο εισαγγελέας του Τράνι της Κάτω Ιταλίας.

Δημοσίευση 13:11’
αρθρο-newpost

Την παραπομπή σε δίκη έξι οικονομικών αναλυτών και στελεχών του οίκου αξιολόγησης Standard and Poor’s ζήτησε ο εισαγγελέας του Τράνι της Κάτω Ιταλίας.

Την παραπομπή σε δίκη έξι οικονομικών αναλυτών και στελεχών του οίκου αξιολόγησης Standard and Poor’s ζήτησε ο εισαγγελέας του Τράνι της Κάτω Ιταλίας, με την κατηγορία της απόπειρας χειραγώγησης της αγοράς.

Ο Ιταλός εισαγγελέας τονίζει ότι το 2012, οι εν λόγω υπάλληλοι του Standard and Poor’s διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο για την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας, χωρίς να συντρέχουν οι αιτίες.

Ο Ρουτζέρο στην αιτιολόγηση του αιτήματός του υποστηρίζει ότι η θέση του αποδεικνύεται από ένα μήνυμα το οποίο έστειλαν οι αναλυτές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την 13η Ιανουαρίου του 2012 και δείχνει, όπως υπογράμμισε, την προειλημμένη απόφασή τους να προχωρήσουν στην υποβάθμιση της Ιταλίας. Αντίγραφο του μηνύματος αυτού έχει κατασχεθεί από την δικαιοσύνη.

Ο Ιταλός εισαγγελέας τόνισε πως «ήδη από τον Αύγουστο του 2011 αναλυτές του οίκου, σε εμπιστευτικό μήνυμά τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προέβλεπαν τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών, αλλοιώνοντας με τον τρόπο αυτό τις μελλοντικές εκτιμήσεις του αξιόχρεου της ιταλικής οικονομίας.


σχετικα αρθρα