Σε μία αποκάλυψη που προκαλεί σοκ στην κοινή γνώμη της Ρουμανίας προχώρησε γνωστός δημοσιογράφος.

Ο Ρόμπερτ Τουρτσέσκου παραδέχθηκε, σε ζωντανή μετάδοση μάλιστα, ότι για χρόνια εργαζόταν ως μυστικός πράκτορας του στρατού, έχοντας μάλιστα τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη!

«Επέλεξα να μην προδώσω τον Θεό και να κάνω αυτή τη δημόσια εξομολόγηση. Αρνούμαι να είμαι Ιούδας ενώπιον του Χριστού, ακόμη και σήμερα εκείνοι που θα δουν ή θα διαβάσουν αυτή την εξομολόγηση δεν θα κατανοήσουν πολύ καθαρά τι συμβαίνει» ανέφερε ο δημοσιογράφος στη δημόσια εμφάνισή του το βράδυ της Κυριακής.

«Αυτή είναι μία ευλογημένη στιγμή, μία στιγμή αποδέσμευσης από ένα φορτίο που κουβαλούσα μαζί μου εδώ και πολλά χρόνια. Ζητώ συγγνώμη απ' όλους σας» πρόσθεσε.

Η δημόσια εξομολόγηση έγινε λίγο προτού ο δημοσιογράφος χρησιμοποιήσει το blog του για να δημοσιεύσει αντίγραφο του στρατιωτικού του μητρώου, όπου φαινόταν και δύο αρχεία πληρωμών με χρηματικά ποσά, τα οποία, όπως υποστήριξε έλαβε από στρατιωτική μονάδα.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι αποσύρεται από τα ΜΜΕ, τουλάχιστον προσωρινά, και ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις νομικές συνέπειες των πράξεών του.