Η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, θα παράσχει προσωρινές αποζημιώσεις ύψους 600 εκατ. δολαρίων σε περισσότερες από 50.000 οικογένειες στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η εταιρία TEPCO, θα αποζημιώσει με 12.000 δολάρια όλες τις οικογένειες που διαμένουν στις ζώνες γύρω από το εργοστάσιο, όπου οι κάτοικοι υποχρεώθηκαν είτε να εγκαταλείψουν τις εστίες τους είτε να μείνουν κλεισμένοι στο σπίτι τους.

Το ποσό αυτό αποτελεί, ωστόσο, μια πρώτη εκτίμηση της εταιρείας, η οποία δήλωσε δια του εκπροσώπου της, Μασατάκα Σιμίζου, ότι δεν είναι ακόμη γνωστό το τελικό ποσό της αποζημίωσης που θα καταβάλει η TEPCO.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei, η ιαπωνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο σύστασης ενός ασφαλιστικού ταμείου, μέσω του οποίου θα διοχετεύει χρήματα στην TEPCO.

Στόχος της κυβέρνησης, η οποία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να κρατικοποιήσει την εταιρεία, είναι να την σώσει από ενδεχόμενη οικονομική καταστροφή εξαιτίας της καταβολής υπέρογκων αποζημιώσεων στα θύματα της διαρροής ραδιενέργειας από τη Φουκουσίμα.

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Yomiuri αναφέρει ότι η TEPCO σκοπεύει να προχωρήσει στην πώληση ακινήτων αξίας 1,2 δισ. δολαρίων προκειμένου να καταβάλει τις αποζημιώσεις.